Pediwol van Texelse Schapen ( likdoorns, ruimte maken tussen de tenen)

Pediwol van Texelse Schapen ( likdoorns, ruimte maken tussen de tenen)

1,2512,50 incl. BTW

Pedi-Wol is een 100% natuurproduct, afkomstig van Texelse schapen. De wol is meerdere malen gewassen, bewerkt en vakkundig gekaard. Prima te gebruiken bij alle voetproblemen.

Beschrijving

Pedi-Wol is een 100% natuurproduct, afkomstig van Texelse schapen. De wol is meerdere malen gewassen, bewerkt en vakkundig gekaard.

Pedi-Wol is geschikt voor toepassing op blaren en drukplekken, dus ideaal voor wandelaars en sporters. Denk hierbij aan bijvoorbeeld voetballers, skiërs, balletdansers, bij zaalsporten, hardlopen etc. Ook doet het zijn werk bijvoorbeeld hielsporen of mensen met weinig vetpolster onder de voorvoet.

Pedi-Wol is uitstekend preventief te gebruiken, omdat het blaarvorming kan voorkomen, maar geeft ook bescherming als er al een blaar is ontstaan.


Hoe wordt Pedi-Wol toegepast?

Ingroeiende nagel
Bij een ingroeiende nagel kun je eenvoudig een pluk wol om de teen draaien. De sokken zullen de wol prima op z’n plaats houden, en de druk zal verminderd worden.

Pijnlijke voorvoet
Bij een pijnlijke voorvoet heb je een flink stuk wol nodig, die je onder de voorvoet legt en vastzet tussen de tenen. Ook hier zullen de sokken de wol op z’n plaats houden. Sporters hebben hier veel baat bij.

Hallux Valgus
Bij een pijnlijke/gevoelige hallux valgus neem je een pluk wol, maakt het wat plat en een gaatje erin, wat om de grote teen gaat. De iets platgedrukte wol verdeel je over de zijkant van de hallux en de sokken zullen de wol op z’n plaats houden.

Pijnlijke hiel / hielspoor
Ook hier heb je een flink pluk wol voor nodig, die je net boven en onder de pijnlijke hiel slaat. Denk maar aan een drukverband. Ook hier zorgen de sokken er weer voor dat alles op z’n plaats blijft zitten.

Weke likdoorns
Bij een weke likdoorn, die is weggehaald, kun je de Pedi-Wol ook goed toepassen. Gewoon een plukje om of tussen de teen kan de druk van de plek verminderen.

Preventief gebruik
Ideaal voor sporters die moeten trainen of een wedstrijd moeten spelen. Je kunt blaarvorming en drukplekken voorkomen door van te voren de Pedi-Wol op de risicoplekken te plaatsen.

Blaren
Als er toch een blaar is ontstaan, dan kun je, afhankelijk van de locatie, gewoon een pluk Pedi-Wol gebruiken ter bescherming.


Belangrijk!
Wanneer de gebruiker allergisch is voor lanoline (wolvet), dit product niet gebruiken. Als er in de tenen of voet geen gevoel zit, gelieve alleen in gebruik te nemen in overleg met uw zorgprofessional. Pedi-Wol is geen officiëel geneesmiddel en gebruik hiervan rust op uw eigen verantwoording.

 


Extra informatie

Gewicht N/B
Inhoud

10 gram, 20 gram, 40 gram, proefzakje

Andere suggesties…

Titel

Ga naar de bovenkant