Likdoorns, of eksterogen, zijn sterke eeltvormingen op een klein deel van de huid. Vaak ontstaan ze door druk van schoenen op een klein stuk voet of door een verkeerde stand van de voet. Daardoor wordt gevormde eelt in een kegelvorm met de punt naar binnen gedrukt. Door deze kegelvorm voelen likdoorns vaak pijnlijk aan. Een veel voorkomend misverstand is dat een likdoorn een wortel heeft. Doordat likdoorns van buiten naar binnen groeien is dit echter niet het geval.

Een voetwrat is een bloemkoolachtige uitstulping van de huid,  veroorzaakt door een virusinfectie. Wratten en likdoorns lijken erg op elkaar en zijn vaak lastig te onderscheiden. Het verschil tussen beide is dat een wrat bij zijdelingse druk pijn doet en een likdoorn als men er bovenop drukt.

Vrijwel pijnloos verwijderen

Regina’s Voetensalon werkt met nieuwe elektronische technieken, waarmee likdoorns vaak snel en pijnloos te verwijderen zijn. Wratten zijn op diverse wijzen te behandelen, doorgaans nagenoeg pijnloos. U kunt de wrat ook zelf behandelen met een speciale crème, ook verkrijgbaar in de webwinkel van Regina’s Voetensalon.

Uiteraard staat Regina voor u klaar met goed advies over het voorkomen van likdoorns en wratten.

Pak de bron aan

Likdoorns worden vaak veroorzaakt door het dragen van verkeerde schoeisel. Als u hetzelfde model of type schoen blijft dragen, is het logisch dat zich mettertijd weer een likdoorn vormt. Pak de bron daarom gelijk aan.