Beschrijving

FunghiClear geregistreerd als medisch hulpmiddel

FunghiClear is een effectieve natuurlijke antischimmelspray met manuka olie. FunghiClear is sinds 1 maart 2013 geregistreerd als Medisch Hulpmiddel (klasse 1). Het is op zijn minst bijzonder te noemen dat een producent er in slaagt een lokaal natuurlijk antimycoticum geregistreerd te krijgen als Medisch Hulpmiddel.

FunghiClear is een product dat uitsluitend in de voetzorgverlening wordt gebruikt en niet in de drogist of apotheek te koop is. Het is daarom waardevol dit product eens nader te bekijken. FunghiClear heeft een aantal unieke eigenschappen. De ontwikkelaars hebben goed gekeken naar de bestaande producten en hebben met FunghiClear een product samengesteld dat zeer effectief is en waarmee men ook de grootste bron van herbesmetting van een schimmel kan behandelen, namelijk de schoenen. Manuka Olie is het hoofdbestanddeel van FunghiClear. FunghiClear is een Medisch Hulpmiddel klasse 1.

FunghiClear met Manuka Olie
Manuka Olie is een essentiële olie die wordt gewonnen uit de Manuka plant in Nieuw Zeeland. De Manuka plant is familie van de Melaleuca Alternifolia waaruit Tea Tree Olie gewonnen wordt. Van Manuka Olie zijn tot op heden geen bijwerkingen bekend. Onderzoek geeft tevens aan dat de schimmelremmende werking van Manuka Olie als zeer sterk beoordeeld wordt. Een nog bijkomend voordeel is dat Manuka Olie een aangename geur heeft.

FunghiClear
– Is een natuurlijke spray die schimmelgroei remt;
– Kan ook worden gebruikt bij kalknagels indien deze worden veroorzaakt door schimmels;
– Kan tevens gebruikt worden om de schoenen te reinigen;
– Schimmels verplaatsen zich vaak via de schoen en kunnen zo op andere plaatsen aan de voet opnieuw voor overlast zorgen;
– Bevat verder natuurlijke ingrediënten die helpen de huid in goed conditie te brengen en daarmee nieuwe overlast voorkomen;
– Is te gebruiken als deodorant bij overmatig zweten van de voeten.

FunghiClear voor is veilig te gebruiken door Sporters
Eén op de drie sporters kent het fenomeen voetschimmel (Achilles Studie 1999). Sporters lopen schimmels meestal op door na het sporten gebruik te maken van openbare douche- en wasruimten. Door het sporten in gesloten schoenen met vaak druk op verschillende punten van de voet is de huidweerstand laag. De schimmel kan zich dan makkelijk toegang verschaffen tot de huid. Het gebruik van FunghiClear na het douchen zorgt ervoor dat de schimmel zich niet kan hechten en daardoor de voet of de nagel niet kan belasten.

FunghiClear voor ouderen makkelijk te gebruiken
Ouderen zijn eveneens een makkelijker doelwit voor schimmels. Op hogere leeftijd neemt de huidweerstand af en de voetverzorging wordt ook moeilijker omdat men de voeten vaak niet goed kan drogen. Het preventieve gebruik van FunghiClear kan ouderen helpen schimmels aan de huid en nagel te voorkomen. Doordat FunghiClear een spray is kunnen ouderen vanaf afstand de voeten insprayen.

FunghiClear veilig voor gebruik voor mensen met diabetes

Fysiologische eigenschappen
De fysiologische eigenschappen van FunghiClear zijn:
1. Snelle opname;
2. Verkoelend effect;
3. Creëert een milieu waarin schimmels niet kunnen leven.

FunghiClear heeft geen invloed op het microbioom (samenstelling van commensalen) van de huid en/of de nagel. Veel schimmels zijn afhankelijk van de aanwezigheid van beta-sitosterol in hun celwand: zonder dit plantenhormoon kan de schimmel zich niet vermenigvuldigen en wordt de schimmel bovendien gevoelig voor aanvallen van buitenaf. Beta-Sitosterol wordt gemaakt door achtereenvolgens squaleen enzymatisch om te zetten in squaleen-2,3-epoxide met behulp van het enzym squaleen 2,3-epoxidase. Squaleen-2,3-epoxide wordt vervolgens in een concerted mechanisme omgezet in cycloartenol, dat de basis vormt voor beta-sitosterol. De terpenoïden, die in Manuka olie aanwezig zijn, inhibiëren het squaleen 2,3-epoxidase, en er kan dan onvoldoende beta-sitosterol worden gevormd.

Biomedische eigenschappen
– Anti-parasitair: Manuka-Olie
– Antiseptisch: Manuka en Basilicum Olie
– Immuunondersteunend: Manuka-, Basilicum-, Mentha Piperita-Olie
– Pijndempend, verzachtend: Manuka-, Basilicum-, Mentha Piperita-Olie
– Schimmelwerend: Manuka, Mentha-Piperita Olie, Basilicum, Lavandula
– Verbetering huidconditie: Lavandula, Vitamine E

Ingrediënten
A: Actieve ingrediënten
Leptospermum Scoparium (Manuka) Olie, Ocimum Basilicum (Basilicum) Olie, Mentha Piperita (Pepermunt) Oil, Lavandula Angustifolia (Lavendel) Olie, Vitamine E (Tocopheryl Acetaat).B: Hulpstoffen
Water, Glycerine, Polysorbaat 80, Zea Mays (Maiszetmeel), Maltodextrine, Silica, Zink Pyrithion, Linalool, Limoneen

bron:medische voet

Voor een goed resultaat is het aan te raden dit product te gebruiken in combinatie met Dode Zeezout en Antischimmelspray voor de schoenen. Compleet Funghiclear Schimmel (kalk) nagels bestrijdings pakket